Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina. Wij stellen ons graag aan je voor.

3DForma.nl is in 2014 opgericht als een activiteit binnen ons familiebedrijf Van Eck Video Services.

Waar wij steeds vaker tegenaan liepen was het feit dat onderdelen van oude filmapparatuur (zoals 8mm en 16mm projectoren) origineel niet meer te verkrijgen waren. Een mooie oplossing hiervoor: 3D printing! Zodoende gingen we dus aan de slag met het ontwerpen en op de markt brengen van nieuwe onderdelen, variërend van tandwielen tot bedieningsknoppen.

Deze 3D geprinte onderdelen moesten echter ook nabewerkt en geverfd worden. Hiervoor hebben we verschillende soorten verf getest. Vanaf april 2018 zijn we de verf die wij gebruiken voor het verven van de 3D geprinte onderdelen gaan verkopen onder de handelsnaam 3DFormaDesign (Tegenwoordig verkort naar 3DForma.nl). We zijn toen begonnen met 16 kleuren iDye Poly van Jacquard.

Omdat de eigenaren in hun vrije tijd veel bezig zijn met creatieve hobby’s zagen zij het wel zitten om de het assortiment verder uit te breiden met meerdere soorten verf en andere hobby materialen. Zodoende is het assortiment door de jaren heen flink gegroeid.

Inmiddels bestaat het assortiment uit meer dan 700 producten en dit assortiment is nog steeds groeiende. Wij werken met een fijn team die vol passie jouw bestellingen uitlevert en jou adviseert. Om onze webwinkel nog gebruiksvriendelijker te maken voor jou zijn we continu bezig met het verbeteren van onze webwinkel. Mocht je nog vragen of verbetertips hebben staan we hier altijd voor open!

Onze mijlpalen

2014: Oprichting van 3DFormaDesign als activiteit binnen Van Eck Video Services → ontwerpen en 3D printen van onderdelen voor oude filmapparatuur.

2018: Oprichting van de webshop met verschillende soorten verf voor het kleuren van 3D geprinte onderdelen.

2019: Uitbreiding van het assortiment met andere soorten verf, zoals acrylverf en dyes voor natuurlijke stoffen.

2023: Verandering van onze handelsnaam naar 3DForma.nl. Lancering nieuw logo, huisstijl en nieuwe gemoderniseerde webwinkel. Aangesloten bij WebwinkelKeur.